Behandelingen
Behandelingen

Welke stopmethodes kan ik gebruiken?

 


Persoonlijke coaching

De coach helpt u door de verschillende fasen van het stopproces heen. Als u nog niet helemaal eruit bent of u wel echt wil stoppen, dan kan zo’n coach u helpen de juiste motivatie te krijgen. Motivatie is immers de brandstof om het stopproces vol te houden. Heeft u maar een geringe motivatie dan is de brandstoftank gauw leeg en zal de motor gaan stilvallen. Een van de manieren om vat te krijgen op uw motivatie is na te denken over de voordelen en de nadelen van roken, een kosten-batenanalyse. Wat levert het u op en wat kost het?

 


Telefonische coaching

De behandelwijze komt overeen met die van de persoonlijke coaching, alleen het medium is anders. U gaat niet naar een coach toe voor de gesprekken, maar u wordt op afgesproken tijden gebeld door de coach. Meestal is er bij telefonische coaching sprake van meer coachingsmomenten dan bij de persoonlijke coaching, maar zijn de gesprekken korter.

De hulpmiddelen waaruit gekozen kan worden zijn hetzelfde als bij persoonlijke coaching.

 

Telefonische coaching is handig onder de volgende omstandigheden:

  • Als u weinig tijd heeft
  • Als u overdag geen gelegenheid hebt om naar een coach te gaan, maar wel een kwartiertje vrij kunt maken tijdens werktijd om gebeld te worden
  • Als er geen coach beschikbaar is bij u in de buurt
  • Als u moeilijk kunt reizen of slecht ter been bent
  • Als u liever anoniem wil blijven
  • Als u makkelijker praat over uzelf door de telefoon dan in een live-gesprek

 

Lasertherapie

Bij een laser behandeling om te stoppen met roken stimuleert de lasertherapeut de acupunctuurpunten op uw lichaam door middel van een pijnloze lichtstraal. De laserbehandeling, net als de acupunctuurbehandeling, ondersteunt uw lichaam om snel geen behoefte meer te hebben aan nicotine en helpt u zo van uw verslaving af. Een enkele keer laseren is volgens de aanbieders vaak al voldoende ondersteuning om voorgoed te stoppen met roken.


U kunt zich telefonisch aanmelden via het Stichting Stop Bewust nummer 088-5006600


Voor meer informatie: www.stichtingstopbewust.nl

Zij gingen u voor:
025033